ONO NAJBOLJE OD ZAGORSKE GASTRONOMIJE OVOG UTORKA U STUBIČKIM TOPLICAMA
Sedam vrhunskih zagorskih kuhara u borbi za titulu Chtefa Zagorskog Chefa

U utorak će u Hotelu Matija Gubec u Stubičkim Toplicama biti održana velika kulinarska manifestacija Krapinsko – zagorske županije “Chtef Zagorski chef”, s početkom u 12 sati.  Radi se o sedmom po redu natjecanju sedam vrsnih zagorskih kuhara u pripremi glavnog jela i deserta sa zadanim namirnicama – ove godine to su meso zagorskog purana, zagorski mlinci i orasi. Natjecat će se Tomislav Šimunić iz Hotela Matija Gubec, Jakov Mirt iz Termi Jezerčica, Nikolina Kranjčec iz Bluesun Hotela Kaj, Mislav Božić iz Hotela & Restorana Villa Magdalena, Mirko Ljubić iz Restorana Dvorac Mihanović, Matteo Klasić iz Restorana “Dunav” i Zdravko Semenski iz Pivnice i restorana Punkt.

Tradicionalno i moderno

Pobjedu će odnijeti kuhar koji nesvakidašnjim spojem tradicionalnog i modernog osvoji stručnu ocjenjivačku komisiju, na čelu s Tomislavom Špičekom, jednim od najpriznatijih hrvatskih profesionalnih kuhara, koji je široj javnosti poznat po nastupima u kulinarskim showovima “Kruške i jabuke” te “Tri, dva, jedan – kuhaj”. U komisiji su još dva poznata gastronomska znalca, etablirani kuhari Slavko Večerić i Dražen Đurišević. Posjetitelji će moći pratiti ocjenjivanje gotovih jela te ih kušati, ali će moći uživati i u bogatom popratnom programu, tijekom kojeg ih očekuju degustacije brojnih zagorskih delicija, poput bučinog ulja, meda, neizostavnih štrukli i tradicionalnih Babičinih kolača, te vrhunskih vina i pjenušaca poznatih zagorskih vinara.

Autorska kreacija

U natjecanju tradicionalno smije sudjelovati samo sedam kuhara, budući da je broj sedam neodvojiv od Zagorja – bajke na dlanu, u kojoj se smjestilo sedam gora, sedam rijeka, sedam ljekovitih izvora i sedam gradova. Kuhari se natječu s autorskom kreacijom koju stručni žiri ocjenjuje po utvrđenim kriterijima: izgled, miris i okus jela, preciznost termičke obrade namirnica, maštovitost i kreativnost u pripremi jela – moderna prezentacija tradicije, tematska sljedivost i harmonija svih komponenti koje čine cjelinu jela, a neizostavni dio manifestacije čini i sljubljivanje zagorskih vrhunskih vina uz pripremljena jela. Pobjednik kulinarskog showa nosi titulu i statuu Zagorskog chefa. Ova kulinarska manifestacija postala je mjesto na kojem se okuplja ono najbolje od gastronomije Zagorja.

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

NET.HR

IZ HRVATSKE

Kajkavske kronike

Još iz rubrike