U Pregradi u sklopu "Branja grojzdja" održan “Kuharski kup Slavka Večerića“
Pobjedu odnijeli Marin Sambolek i njegov pomoćnik Dario Rodeš iz varaždinskog Hotela “Turist“

Natjecanjem četvrtog kola Hrvatskog kuharskog kupa pod nazivom “Kuharski kup Slavka Večerića“, nastavljeno  je 14. izdanje Hrvatskog kuharskog kupa. Na inicijativu obitelji Večerić i u spomen na proslavljenog zagorskog kuhara Slavka Večerića, natjecanje se održalo po drugi puta u Pregradi, u sklopu 49. manifestacije “Branje grojzdja“.

Svečani meni

Natjecanje je započelo u petak, okupljanjem sudionika na OPG-u Halapir u Krapinskim Toplicama, gdje su natjecatelji počeli pripremati svečani meni od tri slijeda – hladnu platu od čvaraka i svinjskog filea, glavna jela od purećih prsiju i vrganja te deserte od buče, krušaka i, naravno, “grojzdja“. Njihova jela ocjenjivao je stručni sud kojeg su činili članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a i Hrvatske kulinarske akademije – Vladimir Balent, Branko Čukelj i Marija Kuzminski.

Proglašenje najboljih

U subotu je uslijedilo ocjenjivanje i proglašenje najboljih. Tako su pobjedu u ukupnom poretku odnijeli Marin Sambolek i njegov pomoćnik Dario Rodeš, predstavnici Hotela “Turist“ iz Varaždina. Drugi su bili Nikola Domislović i Dinko Tomašić iz varaždinskog “Park Boutique Hotela“, dok je Tomislavu Greganiću i Mareli Hudoletnjak iz zagrebačkog hotela “The Westin“, pripalo treće mjesto. Natjecanje je održano u organizaciji Grada Pregrade, Turističke zajednice “Srca Zagorja” i Hrvatskog kuharskog saveza.

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

NET.HR

IZ HRVATSKE

Kajkavske kronike

Još iz rubrike