NOĆ KRAPINSKOG PRAČOVJEKA: Koncerti, predstave, radionice i roštiljada oduševili posjetitelje na Hušu
Najbolje zaroštiljali krapinski umirovljenici, puhači im ‘puhali’ za petama, a treće mjesto pripalo Savjetu mladih

Održana je tradicionalna manifestacija Noć krapinskog pračovjeka, koja svojim sadržajem ni ove godine nije razočarala ni one najzahtjevnije.
Nakon vrlo bogatog programa u petak i subotu koji se sačinjavao od koncerata vrhunskih glazbenika, predstava, radionica i izložbi, nedjelja je bila rezervirana za tradicionalnu roštiljadu Noći krapinskog pračovjeka.
Program je započeo nastupom dječje plesne skupine Unifit u 17 sati, a tijekom dana organizirane su i kreativne radionice Udruge distrofičara Krapina i Društva naša djeca Krapina, kao i likovna radionica na temu pračovjeka.

Maleni posjetitelji imali su priliku saznati sve o besplatnim ‘steam’ radionicama koje će se održavati u Krapini tijekom srpnja i kolovoza, posjetom promo štandu Tinker Labsa, međutim, središnji je dio događanja bila roštiljada u kojoj se 11 ekipa natjecalo u pripremi najboljeg roštilja.

Veći budžet

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović pohvalio je izuzetno bogat program Noći krapinskog pračovjeka, između ostalog, i roštiljadu.

– Okupio se velik broj ekipa i velik broj posjetitelja – od udruga umirovljenika pa do savjeta mladih, ekipe sa svih spektara djelatnosti. Prošle godine je bilo fantastično, ove godine još je i bolje, a uvjeren sam da će i dogodine biti još više ekipa. Moramo se potruditi osigurati veći budžet za ekipe i siguran sam da će onda interes biti još veći. Super je zabava, super je fešta. Ljudi se druže, ljudi uživaju, a to je i poanta svega ovoga što se organizira kod nas – poručio je Gregurović.


Ovogodišnji žiri bio je u sastavu Marko Hercigonja, profesor kuhar iz Srednje škole Pregrada, Andrea Cobović, pročelnica za društvene djelatnosti Grada Krapine i novinar Nenad Kralj.
Predsjednik ocjenjivačkog suda Martin Hercigonja, otkrio je tajnu pripreme roštilja.

– Mogu potvrditi da su natjecatelji svladali tehniku roštiljanja jako dobro. Roštilji su bili više-manje svi odlični tako da su odlučivale nijanse. Najbolji savjet za pripremu roštilja je da budemo što jednostavniji i ne kompliciramo previše – objasnio je Hercigonja.
Savjet mladih Grada Krapine tako je osvojio treće mjesto, drugo mjesto pripalo je Gradskom puhačkom orkestru Krapina, dok su najbolji roštilj pripremili članovi i članice Udruge umirovljenika Grada Krapine.

FOTO: Zip.com.hr

Njihov predsjednik Dragutin Kozina nije krio oduševljenje:

– Jako smo radosni, na neki način je to dokaz da se svaki trud isplati i da je nagrađen. Naravno da to sve mi možemo primijeniti na sebi. Dan prije smo bili u Pleternici na izletu i došli smo u pol 12 doma, malo smo odmorili i išli pripremati ovaj roštilj. Ima puno mladih kojima želim da ih Bog poživi kako bi danas-sutra postali članovi Udruge umirovljenika – rekao je Kozina.

Sljedeće manifestacije

Direktorica ureda Turističke zajednice Grada Krapine, Nedeljka Vodolšak najavila je i nove manifestacije u Krapini.
– Nakon ove manifestacije slijedi “Ljeto u Krapini” u kojem će biti niz sadržaja, od različitih filmova do različitih koncerata, zabavnih programa i radionica za djecu. Sve skupa završava 15. srpnja, a ubrzo nakon toga slijedi Tjedan kajkavske kulture i 58. festival kajkavskih popevki – izjavila je Vodološak.

Također u nedjelju, u Festivalskoj dvorani izvedena je spektakularna Plesna produkcija Krapinskih mažoretkinja, koja je oduševila mnogobrojnu publiku. Moglo se uživati u nastupu, od onih najmanjih plesačica, do osvajačica brojnih državnih i međunarodnih medalja.

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

NET.HR

IZ HRVATSKE

Kajkavske kronike

Još iz rubrike