U Hiži zagorskih štruklji u Radoboju, 10. svibnja (petak) će se održati event i cooking show “Suvremeni okusi Zagorja” u organizaciji Općine i Kulinarskog Instituta Kul IN iz Siska.
U sklopu cooking showa Kul IN chefovi i predavači pokazat će kako tradicionalna zagorska jela pripremiti na suvremeni način koristeći pritom lokalne i autohtone namirnice. Demonstraciju pripreme jela pratit će i degustacija kako bi svi uživali u reinterpretaciji zagorske purice ili pite sa šljivama.
Ovaj događaj predstavlja jedinstvenu priliku za upoznavanje trendova u gastronomiji, okupit će predstavnike iz ugostiteljstva, turizma i HORECE, a otvoren je za sve ljubitelje gastronomije te ljude iz struke.
Svoj dolazak potvrdite do srijede, 8. svibnja do 12 sati na mail [email protected] ili pozivom na broj: 049/349-109. Program će trajati od 11 do 15 sati.
Inače, Kulinarski Institut Kul IN prva je međunarodna privatna kulinarska škola u Hrvatskoj. Kul IN je osnovan 2011. godine i postao međunarodni gastronomski centar u kojemu je fokus na edukaciji, te stvaranju, istraživanju i promociji suvremenih koncepata pripreme i obrade hrane. Edukacijski programi usmjereni su na školovanje budućih kuharskih, slastičarskih i ugostiteljskih lidera. Tijekom godina Kul IN je realizirao međunarodne suradnje sa školama, hotelima i restoranima iz cijele Europe i danas svijetu prenosi svoju filozofiju kuhanja s vizijom. Najveći uspjeh upravo su Kul IN alumniji koji dolaze iz više od 50 zemalja svijeta. Po završetku programa mnogi od njih ostvare karijere u Michelin restoranima i osvajaju svjetske nagrade struke.
