Njam njam, dobar tek

VOLITE KAJGANU? Nakon što ju probate s ovim dodatkom, nikad ju više nećete pripremati bez njega

Objavljeno: 11.09.2024. zagorjeinternational

Kajgana je jedno od najjednostavnijih rješenja za brzi doručak ili ručak – dovoljno je samo razbiti nekoliko jaja i istući ih vilicom dok ne dobijete pjenastu smjesu, pa ispeći na laganoj vatri. Možete ju napraviti samo od jaja kojima ste dodali malo soli i papra, ili dodati začine poput vlasca, ili bosiljka, ili povećati kremoznost dodavanjem žličice kiselog vrhnja, ili neke vrste ribanog sira, prenose 24sata.

Najbolja kajgana je kremasta, nježna i izvrsnog okusa poslužena s tostom s maslacem i hrskavom slaninom. No, ako ste pravi sladokusac, vrijeme je da isprobate novi recept: Dodajte svojoj kajgani žličicu majoneze. Učinit će ju iznimno kremastom i dodati bogatstvo okusa.

Recept:

  • Jedna žlica kvalitetne majoneze
  • Dva do tri jaja
  • Vrlo malo mlijeka
  • Sol i papar po želji
  • Jedna žlica maslaca ili 1,5 žlica ulja

Priprema:

Istucite jaja s malo mlijeka u zdjelici. Zagrijte tavu na srednjoj temperaturi prije nego dodate maslac. Kad ga dodate, pustite da se otopi, ali pazite da ne zagori. Prelijte jaja u tavu i počnite miješati lopaticom, kako se ne bi primila i zagorjela na nekim mjestima.

Nastavite miješati dok se jaja zgušnjavaju, pa prije nego što su gotova dodajte majonezu i miješajte dok se potpuno ne sjedini sa smjesom od jaja. Posolite i popaprite. Ostavite na vatri dok kajgana ne postigne željenu gustoću.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba