Krapinski restoran Kramberger odnedavno ima novog šefa kuhinje – chefa Mislava Božića, koji s bogatim iskustvom i inovativnim pristupom unosi novu energiju i viziju u ovu gastronomsku destinaciju.
Njegov dolazak označava početak nove kulinarske ere restorana, čineći ga mjestom gdje se spajaju tradicija i moderna kuhinja, a u razgovoru nam je prenio svoju viziju Krambergera i ‘kulinarskog laboratorija’ kojem je sada na čelu.
Kako vidite svoj dolazak u restoran Kramberger?
Restoran Kramberger ima prepoznatljiv smjer koji spaja tradiciju i inovaciju, što su dosadašnjim radom i predanošću stvorili šefica kuhinje Danijela Hlupić Tušek i sjajan tim kuhara i konobara. Ponosan sam što ću nadograditi njihov uspjeh i pridonijeti ovoj priči, a dokaz tome je i nagrada ‘Simply the Best’ koju su ove godine osvojili u kategoriji restorana. Vjerujem da zajedno možemo dodati nove ideje u jelovnik i ponuditi Zagorju, ali i šire, jedan autentičan i uzbudljiv restoran.
Čini se da ste odlučni u jačanju tima. Kako biste opisali svoju viziju za suradnju s timom?
Prilika za stvaranje uspješnog tima je najljepši dio mog posla. Želim stvoriti radno okruženje u kojem svi uče jedni od drugih, gdje svi članovi tima razumiju što znači posvećenost i ljubav prema svakom detalju u kuhinji. Pozivam ambiciozne mlade, znalce, ali i amatere koji žele učiti da nam se pridruže i razvijaju zajedno s nama. To je prilika da svi u kuhinji nauče razmišljati kao chefovi i budući majstori svog zanata.
Jeste li već predstavili neka nova jela i možete li nam otkriti nešto više o njima?
Da, tijekom Tjedna restorana već smo predstavili nekoliko novih jela koja reflektiraju smjer u kojem želim ići. Gosti su imali priliku isprobati neka drugačija jela, a posebno bih izdvojio desert ‘Krapinske frajle’, koji spaja bijelu čokoladu, bučino ulje i mak, pružajući jedinstveni spoj okusa koji oživljava zagorsku tradiciju na moderan način. Osim toga, želimo ljudima ponuditi nešto novo i u dnevnim jelima koja nudimo po promotivnim cijenama. Tako smo uvrstili ‘Katsu Curry’, jelo koje donosi dašak Azije u naše podneblje. Riječ je o japanskom curryju s hrskavom piletinom ili svinjetinom, u umaku bogatom aromatičnim začinima i povrćem, ali prilagođenom lokalnim okusima. Cilj nam je da u svakom dijelu naše ponude, od dnevnih do ‘a lá carte’ jela, gostima omogućimo uživanje u klasicima, ali i okusima koji donose nešto drugačije i inspirativno.
Osim Tjedna restorana, pripremate li posebne ponude za nadolazeće blagdane?
Da, imamo u planu mnogo toga. Za Martinje, od 1. do 17. studenog, pripremili smo poseban jelovnik, a detalji su dostupni na našim mrežnim stranicama. Pripremamo i posebnu božićnu ponudu s fokusom na tradicionalna jela koja se pripremaju na Badnjak, a uskoro ćemo objaviti i svečanu večeru za doček Nove godine, za koju također možete krenuti s rezervacijama. Za kraj poslovne godine, pripremili smo i domjenske menije za sve koji žele obilježiti uspješnu poslovnu godinu u Krambergeru. Puno toga radimo kako bismo obogatili vaša iskustva, stoga nas posjetite i slobodno se uključite svojim komentarima!
Možete li podijeliti dio svoje osobne inspiracije koja dolazi iz projekta ‘Bakina kuća’, muzeja posvećenog našim bakama i njihovom načinu kuhanja?
Muzej me podsjeća na važnost korijena i tradicije u kulinarstvu. Povezuje me s prošlošću, ali mi daje snagu za stvaranje budućnosti, posebno ovdje u Krambergeru, gdje se trudim unijeti dio te obiteljske priče i ljubavi prema hrani. Povezivanje baštine s modernim kulinarskim tehnikama daje našim jelima dublji značaj i autentičnost.
Imate li završnu poruku za one koji žele raditi s vama ili posjetiti restoran?
Pozivam sve koji žele učiti od najboljih i postati dio entuzijastičnog tima da nam se pridruže. Restoran Kramberger na Trgu Ljudevita Gaja 1 u Krapini mjesto je gdje mogu doživjeti novo gastronomsko poglavlje i raditi s predanim timom. Tražimo ne samo kuhare i konobare, nego i stručnjake iz podrške i marketinga – sve koji se vide u ugostiteljstvu, u bilo kojem segmentu, da nam pošalju svoj životopis. Cilj nam je stvoriti ozbiljan tim ljudi koji u Krapini želi napraviti nešto zaista veliko i zanimljivo za publiku te postati prepoznatljiv. Također, pozivam sve dobavljače, posebno domaće OPG-ove, da se jave sa svojom ponudom ili idejama. Naravno, poziv vrijedi i za naše posjetitelje, kojima obećavamo uživanje u vrhunskoj kuhinji i inovacijama, vođenima tradicijom i modernim tehnikama.