Više prerađena hrana je ujedno i veći rizik
OPREZA NIKAD DOSTA: Ove namirnice koje koristimo svaki dan mogu sadržavati E. Coli

Zeleno povrće u vrećicama za koje se tvrdi da je prethodno oprano među kulinarskim je krivcima koji bi mogli biti leglo bakterija, kažu stručnjaci, prenose 24sata

Barbara Kowalcyk, ravnateljica Instituta za sigurnost hrane i prehrambenu sigurnost na Sveučilištu George Washington, rekla je za NBC News da treba izbjegavati proizvode za koje se tvrdi da su prethodno oprani – poput zelene salate, povrća ili čak rezanog voća. 

Mrežasta kora dinje može zarobiti bakterije, dodao je Darin Detwiler, profesor regulatorne politike hrane sa Sveučilišta Northeastern. 

– Kora ima savršen pH, a ne možete ju dovoljno očistiti izvana – rekao je Detwiler. 

Schaffner je objasnio da što se više hrane prerađuje od farme do vašeg stola, to je veći rizik da se u nju unesu bakterije, od kojih se onda možete razboljeti. 

– Što više manipulirate, zasigurno postoji više mjesta gdje stvari mogu poći po zlu – rekla je Kowalcyk.

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

NET.HR

IZ HRVATSKE

Kajkavske kronike

Još iz rubrike