Kruh, koji je već dobio nadimak “zdravi kruh budućnosti”, napravljen je od posebne mješavine cjelovitih žitarica, zobenih mekinja, lana i beta-glukana, prirodnih vlakana poznatih po svojoj sposobnosti snižavanja LDL (lošeg) kolesterola, piše Podravski list.
Proizvod ne sadrži bijelo brašno ni umjetne aditive, a dodatak biljnih sterola čini ga idealnim izborom za sve koji se bore s povišenim kolesterolom.
Prema nutricionistima, ključni sastojak ovog kruha su beta-glukani iz zobi, koji u probavnom sustavu vežu kolesterol i sprječavaju njegovu apsorpciju u krvotok. Redovitom konzumacijom, samo dvije kriške dnevno, moguće je sniziti razinu LDL kolesterola već unutar četiri tjedna, tvrde stručnjaci.
Trenutačno se ovaj zdravi kruh protiv kolesterola može pronaći u većim prodajnim lancima te bio trgovinama. Dostupan je i putem internetskih trgovina, a cijena za 500 grama pakiranje kreće se oko 3,50 eura.
Ovaj kruh bi trebali jesti osobe s povišenim kolesterolom, ljudi s obiteljskom anamnezom kardiovaskularnih bolesti, svi koji žele preventivno djelovati na zdravlje srca te vegani i vegetarijanci (kruh je 100 posto biljnog podrijetla).
Ako tražite način kako prirodno sniziti kolesterol bez lijekova, ovaj funkcionalni kruh može biti izvrstan dodatak vašoj prehrani. Uz redovitu tjelovježbu i izbjegavanje zasićenih masti, ovakav proizvod predstavlja novu nadu uborbi protiv tihog ubojice, visokog kolesterola.